top of page

FAQ / Spørsmål og Svar

- Må jeg bruke PEMF produktet mitt hver dag for at det skal være noen vits?

Nei. Det viktigste er at du etablerer en rutine som fungerer for deg. Resultatet vil selvfølgelig avhenge av om du bruker det f.eks. 2x pr dag eller 2x pr uke, men alle monner drar! 

- Kan jeg bli dårlig eller uvel av å bruke PEMF produktet mitt? 
Ja i starten kan du bli det hvis du starter litt brått og hvis du har mye avfallsstoffer i kroppen. Ved mange typer alternativ behandling kan man i en periode oppleve f.eks. kroppslig ubehag, stiv- og stølhet, utslett, kvalme, kløe, hodepine ol. av bruken. Avfalls- og giftstoffer vil bli frigjort som et resultat av effektiv behandling, og på sin vei ut av kroppen kan dette skape noe ubehag. Det er derfor viktig å drikke rikelig med vann i en slik fase, og gjerne bruke kosttilskudd eller ha et kosthold rikt på bl.a. antioksidanter. Reduser gjerne den daglige behandlingstiden, noe som vil redusere symptomene, men på den andre siden vil de da henge med litt lenger.

- Finnes det forskning om PEMF?
PEMF støttes av store mengder forskning: over to tusen kontrollerte kliniske studier og titusenvis av forskningsartikler. De fleste har vist positive resultater, og det har ikke vært tegn til utbredte skadelige bivirkninger. Les for eksempel om PEMF Historikk for å få litt innblikk i utviklingen.

- Er PEMF bra for alle?
I de aller aller fleste tilfeller er PEMF bra for alle og enhver, og også for dyr. Men det finnes noen få tilfeller hvor man skal avstå fra å bruke det, på grunn av usikkerhet rundt effekten.. Dette gjelder under cellegiftbehandling, ved graviditet og hos dem som har elektroniske implantater (f.eks. pacemakere) operert inn i kroppen. Videre skal man være forsiktig med å bruke det på folk med meget svak helse, i så fall må man begynne svært forsiktig. 

- Kan jeg ha en pute under hodet mitt når jeg ligger på matta?
En vanlig pute reduserer ikke signalet i nevneverdig grad, så det kan du trygt gjøre.

- Kan jeg ha på klær og kanskje et teppe over eller under meg?

Ja dette går helt fint. 

- Hva er Schumann frekvenser/ -resonans?
Til enhver tid ruller rundt 2000 tordenvær over jorden, og produserer rundt 50 lynglimt hvert sekund. Hvert lynutbrudd skaper elektromagnetiske bølger som begynner å sirkle rundt jorden fanget mellom jordens overflate og en grense omtrent 90-100 kilometer opp i atmosfæren. Noen av bølgene - hvis de har akkurat riktig bølgelengde - kombineres, økende i styrke, for å skape et gjentatt atmosfærisk "hjerteslag" kjent som Schumann-resonans. Denne resonansen gir et nyttig verktøy for å analysere jordens vær, dens elektriske miljø, og til og med bidra til å bestemme hvilke typer atomer og molekyler som finnes i jordens atmosfære.

Bølgene skapt av lynet ser ikke ut som havets opp- og nedbølger, men de svinger fortsatt med områder med større energi og mindre energi. Disse bølgene forblir fanget inne i et atmosfærisk tak skapt av den nedre kanten av "ionosfæren" - en del av atmosfæren fylt med ladede partikler, som begynner omtrent 90-100 km opp i himmelen. I dette tilfellet krever det optimale punktet for resonans at bølgen er like lang (eller to ganger, tre ganger så lang, osv.) som jordens omkrets. Dette er en ekstremt lavfrekvent bølge som kan være så lav som 8 Hertz (Hz) - noen hundre tusen ganger lavere enn til de gamle FM-radioene. Når denne bølgen strømmer rundt jorden, treffer den seg selv igjen på det perfekte stedet slik at toppene og bunnene er på linje. Bølgene akkumuleres og pumper opp det originale signalet (som gir resonans).

De ble forutsett matematisk i 1952, men Schumann-resonanser ble først målt pålitelig på begynnelsen av 1960-tallet. Siden den gang har forskere oppdaget at variasjoner i resonansene tilsvarer endringer i årstidene, solaktivitet, aktivitet i jordens magnetiske miljø, i vannaerosoler i atmosfæren og andre jordbundne fenomener.

- Kan man bruke PEMF produktene for mye?

Ja det kan man helt sikkert, men den anbefalte bruken er ikke noe problem i det hele tatt. Man kan jo drikke for mye vann og spise for mye gulerøtter også :).

- Kan man bruke PEMF kontinuerlig eller bør man ta pauser?

Noen er så avhengig av å gi kroppen hjelp at pauser kan være ubehagelig og vanskelig, men det anbefales ofte å gi kroppen noen dager uten behandling en gang i blant, slik at kroppen får kjenne på normaltilstanden og også jobbe i forhold til den. Men det er trolig viktigere for en yngre person å legge inn disse pausene enn for en eldre person. 

- Er PEMF noe som idrettsutøvere har nytte av?

Ja absolutt. Det hjelper bl.a. til med raskere heling/restitusjon etter trening og skader, samt styrking av immunsystemet.

- Kan man stole på alt som blir sagt om PEMF?

Nei man skal ikke ta alt som blir sagt eller skrevet for god fisk. Noen vil alltid falle for fristelsen til å smøre på litt ekstra for å få et salg, det har man vel erfart på mange områder. Er man i tvil skal man be om litt tid og ikke hoppe på et tilbud som man er i tvil om. På den annen side så er det ikke snakk om store investeringer, og god helse har utvilsomt høy verdi for de fleste. Og så kan jo utstyr videreselges eller man kan ha blitt enig med leverandøren om tilbakekjøp om man ikke er fornøyd.

- Kan jeg ta med OMI matten på reise?

Ja det er ikke noe problem. Legg den i originalemballasjen så er den godt beskyttet.

- Hva er EMF forurensning?

EMF-forurensning finnes overalt - både inne og utendørs. Den produseres konstant av høyspentledninger, telekommunikasjons-nettverk, Wi-Fi-enheter, mikrobølgeovner, TV-er, mobiltelefoner osv. De negative effektene av EMF kan forårsake anstrengelser for øynene, hodepine, manglende konsentrasjonsevne, nakkesmerter, irritabilitet, depresjon, hukommelsestap og svekket immunforsvar. Se Verdens helseorganisasjons nettsted for mer informasjon om effekten av EMF.
https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/radiation-electromagnetic-fields

Forskere mistenker at visse sykdommer delvis er forårsaket av den samlede belastningen av konstant og høye nivåer av EMF-eksponering. Daglig bruk av denne OMI-enheten bidrar til å oppveie og nøytralisere de negative effektene av skadelige magnetiske felt.

- Kan man spise og drikke før en PEMF behandling?

Det viktigste i denne sammenhengen er å drikke. Et glass vann, gjerne i god tid før behandling, og et glass vann etter behandling. Det første glasset fordi kroppen mottar det elektromagnetiske signalet bedre når den ikke er dehydrert, og det siste for å hjelpe til å skille ut avfallsstoffer. I den første tiden du bruker en PEMF matte er det også viktig å innta rikelig med antioksidanter, gjennom f.eks. grønnsaker, smoothies o.l.

- Hvor fort kan jeg forvente resultater?

Dette varierer veldig. Noen kan få gode resultat nesten umiddelbart, mens andre kanskje trenger mange måneder, eller ikke vil merke fremgangen i det hele tatt. Hvordan kan du for eksempel kjenne om du er disponert for kreft eller ikke? Dette vil jo påvirkes av PEMF bruk. Noen ganger vil f.eks. stagnasjon av en sykdom eller plage være en stor gevinst.

- Hvorfor har naboen god effekt og ikke jeg? Vi har jo samme plage?

Det er fordi det er så mange elementer som er med å påvirke resultatet. Blant annet gener, og hva vi han gjort og ikke minst drukket/spist etter fødselen (kanskje det er masse avfallsstoffer som må ut?), hva vi gjør og drikker/spiser nå mens vi bruker produktet, hvor flinke vi er til å bruke produktet, om vi drikker det vannet vi skal før og etter behandling, om vi røyker/snuser/trener/restituerer osv osv..... I tillegg er tankene våre en del av dette. Om vi er positive og har tro på at noe kan hjelpe (ved for eksempel å ha lest litt om PEMF) så vil nok det være en fordel i forhold til å være negativ og la seg påvirke av en kanskje sur ektefelle som synes at dette var unødvendig pengebruk.

- Bør jeg leie eller kjøpe en slik matte?
Et godt argument for å kjøpe istedenfor å leie er at da er det ikke så lett å pakke sammen matta og sende den i retur om du har en dårlig dag. Vi har vel alle en dårlig dag iblant, og tvil kan selvfølgelig dukke opp. PEMF behandling er derimot langsiktig, og det er derfor viktig å finne seg en god rutine rundt bruken og å ha et langsiktig perspektiv. Det er det som gir resultater!

- Les engelske forskningsartikler direkte oversatt til Norsk
PÅ MOBIL med Chrome:
- Slå oversettelse på eller av
- Åpne Chrome-appen på Android-enheten din.
- Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Innstillinger.
- Trykk på Språk.
- Under «Innstillinger for oversettelse» slår du på eller av Tilby å sende sider på andre språk til Google Oversetter.

På PC med Chrome:

- Åpne Chrome på datamaskinen.
- Gå til en nettside som er skrevet på et annet språk.
- På høyre siden av adressefeltet klikker du på Oversett .
- Chrome oversetter nettsiden.
- Virker det ikke? Prøv å laste inn nettsiden på nytt. Hvis det fortsatt ikke fungerer, kan du høyreklikke hvor som helst på siden
og så klikke på Oversett til [språk].

Tilsvarende løsninger for automatiske oversettelser finnes i de fleste nettlesere.

Oversett
bottom of page