top of page

Hunder, hester og andre dyr

Dyr vil som man kan lese her ha god nytte av PEMF.

 

 

FORSKNING:

Det er gjort en del forskning på PEMF og dyr, og her er noen linker:
https://hrvethospice.com/blog/the-benefits-of-pemf-therapy-for-pets/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29775839/

https://www.vetsentrum.no/pemf-terapi/

NYTTÅRSRAKETTER!

 

En av våre kunder som bruker OMI matten selv fortalte en interessant historie om hunder. Nyttårsaften 2023 ble hunden hennes som vanlig veldig urolig da det begynte å smelle fra raketter og annet, så hun la hunden på OMI matten. Hunden ble rolig av dette, og da hun visste at nabohunden hadde det enda værre så fikk hun prøvd dette på den hunden også. Den fikk samme reaksjon, og ble liggende helt rolig på matten!
Er det ikke herlig! Vi vet jo at det hjelper mange mennesker med angst og depresjoner, men det er kanskje enda lettere å se reaksjonen til en hund, for den kan jo ikke snakke, så vi leser den på en annen måte.
 

GENERELT:

Vi spør Chat-GPT: Hvilke fordeler vil dyr ha av å bruke pemf?

ChatGPT svarer:

Pulsert elektromagnetisk feltterapi (PEMF) er en form for behandling som har blitt utforsket for ulike medisinske formål, både for mennesker og dyr. Selv om forskningen fortsatt er i utviklingsfasen, og det er behov for flere studier for å fastslå effektiviteten fullt ut, er det noen potensielle fordeler som har blitt observert i dyr ved bruk av PEMF. Disse inkluderer:

Smertelindring: PEMF-terapi kan bidra til å redusere smerte ved å påvirke elektriske endringer i cellene, noe som kan dempe smertesignaler. Dette er spesielt nyttig for dyr med kroniske smerter, som de med artritt.

Fremme helbredelse: Det er antydet at PEMF kan akselerere helingsprosessen ved å stimulere cellevekst og reparasjon. Dette kan være gunstig for dyr som har gjennomgått operasjoner eller har skader eller sår som trenger å helbredes.

Redusere inflammasjon: PEMF-terapi kan bidra til å redusere inflammasjon ved å påvirke signalveiene som er involvert i inflammasjonsprosessen. Dette kan være til hjelp for dyr med tilstander som involverer kronisk inflammasjon.

Forbedre sirkulasjon: Ved å påvirke elektriske ladninger i blodet, kan PEMF bidra til å forbedre blodsirkulasjonen. Dette kan være nyttig for å fremme helbredelse og generell helse.

Øke cellefunksjon: PEMF-terapi kan stimulere cellefunksjon og energiproduksjon (ATP) i cellene, noe som kan forbedre det generelle velværet og energinivået hos dyr.

Beinvekst og reparasjon: Det er indikasjoner på at PEMF kan fremme beinvekst og reparasjon, noe som kan være spesielt nyttig for dyr med beinbrudd eller osteoporose.

Det er viktig å merke seg at mens PEMF-terapi kan tilby disse potensielle fordelene, bør den alltid brukes under veiledning av en veterinær eller en helseprofesjonell som er erfaren med PEMF-behandlinger. Ikke alle dyr vil reagere på samme måte på terapien, og det er viktig å veie potensielle fordeler mot mulige risikoer eller bivirkninger.

Minimat_edited.jpg
bottom of page